Over mij...

...en het ontstaan van 'Of The Noble Falcon'

By Carla Spieringhs-Simon

Carla Spieringhs-Simon

Hallo, mijn naam is Carla Spieringhs-Simon.


Ik kwam in contact met de Weimaraner in 1980 toen zag ik een hond op televisie voorbij komen, waar ik toen de ras- naam nog niet van kende.

Na lang zoeken want in die tijd was er heel weinig informatie te vinden over het ras, kwam ik er achter dat dit een Weimaraner moest zijn.

Na vele jaren geduld moeten bewaren kwam het er in 1987 dan toch eindelijk van,

29 januari werd Jessica-Dunja vom Reinhardswald geboren, mijn stamoudste.

Ik had destijds eigenlijk helemaal geen fokaspiratie’s maar aangemoedigd door mijn toenmalige fokker, Mevr. Jurgen-Petit, is in 1990 mijn eerste nestje Weimaraners geboren en zie de verslaving van het fokken was begonnen.

Uit het tweede nestje van deze teef heb ik mijn eerste eigen gefokte teef aan gehouden en wel met de naam Beautiful-Jodie von Terborgerhof met deze teef heb ik 4 nestjes gefokt.

In mei 1998 heb ik een teef uit Duitsland geïmporteerd om met deze teef de bloedlijnen uit te breiden.

Bjorna vom Mayener-Hinterwald van fokker Peter Goke, deze teef heeft 3 nesten gehad waarvan ik uit het 3e nest mijn huidige teef Lea vom Terborgerhof heb aangehouden.

Inmiddels heb ik 18 nesten gefokt waarvan door privé omstandigheden 12 nesten onder mijn toenmalige eerste kennelnaam vom Terborgerhof en nu in het heden onder de kennelnaam

Of the Noble Falcon.

Uit het eerste nest Of the Noble Falcon is mijn huidige fokteef geboren

Adorable Aicha Of the Noble Falcon.

Belangrijk bij het fokken voor mij is gezondheid, karakter, exterieur, en jachteigenschappen.

En uit hobby ontstaan vind ik het heerlijk om met mijn honden jachttraining te doen.

In middels ben ik 30 jaar verder als fokker en vind ik het nog steeds heerlijk om af en toe een goed nest te mogen fokken.

Sinds een jaar of 14 heb ik een nieuw ras in mijn kennel en wel de Labrador Retriever, een ras dat eigenlijk van het eerste moment altijd al in mijn hoofd heeft gezeten, maar er nooit van is gekomen

In 2008 moest het er dan toch maar van komen en onze Maggie kwam vanuit Denemarken bij ons wonen. Ze heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een prachtige gezonde labrador waar ik in de toekomst mijn eerste Labrador nestje mee hoop te fokken.

Inmiddels is onze kennel uitgebreid met twee jonge zwarte Labradors.

Dat ik na de verhuizing mijn kennel wilde uitbreiden dat was wel duidelijk maar dat ik zou kiezen voor een reu voor het eerst in 22 jaar lag niet zo voor de hand.

Onze Amos een mooi aanbod uit Denemarken kwam waar ik geen nee tegen kon zeggen, de jongeman is geboren in de bekende Coco Loco Kennel een kans die ik niet kon laten lopen.

Inmiddels 2 oud een schat van een reu met een goede toekomst.

De volgende dame die onze kennel kwam versterken is de kleine Bella

meer een belhamel die voor niets en niemand bang is, en ieders hart steelt onze Bella is in Duitsland geboren uit Amerikaanse lijnen.

In 2013 zullen deze twee voorzichtig de eerste stapjes in de showring zetten.

Ook in 2013 werd met 15 maanden de zwarte teef Berta aangekocht uit de Thorkjear’s kennel. In 2014 werd haar eerste nestje geboren daaruit hebben we de prachtige bruine Molly aangehouden.

Uit Polen kwam Ashley ons roedel versterken, inmiddels is ze uitgeroeid tot een prachtige maar vooral gezonde hond, en we hopen dat ze in de toekomst haar prachtige stamboom mag doorgeven aan haar kinderen. We bedanken de fokker van Ashley voor het vertrouwen in ons.

In 2015 en kwam een 1 bruine teef uit de Ukraine onze kennel versterken,  Night Single Name Game “Alia”

De grootste verassing was toch wel aan het begin van nieuwe jaar onze nieuwbakken Weimaraner dame Briska von der Lay genaamd Highla, genoemd naar de moeder van onze eerste Weimaraner Jessica Dunja vom Reinhardwald, de cirkel is nu rond!!

In 2018 kwamen 2 jongelingen uit de Ukraine, Noble Falcon Black&Chocolate en Night Single Queen Of My Heart. We hopen dat beide dames gezond mogen opgroeien. Met dank aan Svetlana en Liliy voor het vertrouwen.

In 2019 het eerst nest van Highla geboren na 9 jaar geen Weimaraner nesten, 9 prachtige pups geboren allemaal gelijk bemiddeld maar na 1 afzegging kon het toch niet anders dat een teefje zou blijven... Darci Of the Noble Falcon.